test

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Νέες έρευνες σχετίζουν την κατανάλωση κρέατος με σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου και τον διαβήτη...

Δρ. Κωνστνατίνος  Μουρούτης

Φίλοι και φίλες!Σας παραθέτουμε αποσπασματικά 2 νέες έρευνες που σχετίζουν την κατανάλωση κρέατος με το σύνδρομο αιφνιδίου θανατου και τον διαβήτη..
Ο κάθε εις ας αποφασίσει για τον εαυτό του πλεον..Η υγεία του καθενός μας είναι προσωπική, καθημερινή εκλογή!

1) Η Ζωική πρωτεΐνη συνδέεται με σύνδρομο πρόωρου Θανάτου 
 

Καταναλώνοντας μια διατροφή πλούσια σε ζωική πρωτεΐνη οδηγεί σε πρόωρο θάνατο, συγκριτικά με τα άτομα που καταναλώνουν λιγότερο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που αναλύει τα δεδομένα από 6.381 Αμερικανούς ενήλικες ηλικίας 50 ετών και άνω. 

Οι συμμετέχοντες που έτρωγαν τις περισσότερες ζωικές πρωτεΐνες είχαν κίνδυνο αύξησης 5 φορές του θανάτου που σχετίζονται με το διαβήτη. Εκείνοι κάτω των 65 ετών που έτρωγαν την περισσότερη ζωική πρωτεΐνη είχαν ένα κίνδυνο 74 τοις εκατό αύξηση για το θάνατο από οποιαδήποτε αιτία και μια 4-πλάσια αύξηση των θανάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης στην έρευνα των 18 ετών. 
Ο κίνδυνος θανάτου ήταν μειωμένος ή απών όταν πηγές πρωτεϊνών ήταν φυτικής προέλευσης.
Levine ME, Suarez JA, Brandhorst S, et al. Low protein intake is associated with a major reduction in IGF-1, cancer, and overall mortality in the 65 and younger but not older population. Cell Metab. 2014; 19:407-417. 


2) Ζωική πρωτεΐνη ενδέχεται να οδηγήσει σε διαβήτη
 


Οι άνθρωποι που τρώνε ζωικές πρωτεΐνες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από το American Diabetes Association.
Οι ερευνητές εξέτασαν τους συμμετέχοντες οι οποίοι ήταν μέρος της μελέτης EPIC και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες ζωικής πρωτεΐνης είχαν 22 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο. Για κάθε επιπλέον 10 γραμμάρια πρωτεΐνης οι άνθρωποι έτρωγαν, ο κίνδυνος για ανάπτυξη διαβήτη αυξήθηκε κατά 6 τοις εκατό.
Άλλες μελέτες έχουν δείξει, επίσης, τους κινδύνους που συνδέονται με την ζωική πρωτεΐνη
Van Nielen M, Feskens EJM, Mensink M, et al. Dietary protein intake and incidence of type 2 diabetes in Europe: the EPIC-INTERACT case-cohort study. Diabetes Care. Published ahead of print April 10, 2014.

Δρ. Μουρούτης Κωνσταντίνος www.inz.gr 

Σας άρεσε το άρθρο?
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το στο Facebook  με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ή κάντε κλικ παρακάτω στα εικονίδια κοινωνικών δικτύων επιλογής σας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου